Κορονοϊός: Αναμένεται νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Κορονοϊός: Αναμένεται νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Ο υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε να προχωρούν κανονικά οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων

Παράταση της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, λόγω κοροναϊού, αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με νέα απόφαση των συναρμόδιων υπουργών το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί και μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ η αναστολή λειτουργίας λήγει αύριο 27/3/2020 αλλά όπως εκτιμάται τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά στα τέλη του Απριλίου.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ζήτησε από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν κανονικά οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων καθώς η δημοσίευση τους εξαιρείται από την αναστολή λειτουργίας.

Στόχος είναι η αποφυγή να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη αργοί ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, μάλιστα,  συμμετείχε σε δοκιμαστικές τηλεδιασκέψεις που έγιναν με την υποστήριξη του τεχνικού-ηλεκτρονικού τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Ήδη, ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις σε υποθέσεις, οι οποίες έχουν συζητηθεί πριν τη λήψη μέτρων στα δικαστήρια λόγω κοροναϊού, ώστε να μπουν στην τελική ευθεία για την έκδοση αποφάσεων.  Συγκεκριμένα, έχουν προχωρήσει σε τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ  ενώ εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί μια ακόμη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό