Έλεγχος εισόδου και επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ λόγω κοροναϊού

Έλεγχος εισόδου και επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ λόγω κοροναϊού

Θα παραδίδουν εμπορεύματα στο σπίτι και τις Κυριακές

Στο μέτρο του ελέγχου εισόδου σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στην εκπομπή «Τώρα» του Open το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί ώστε να αποφευχθούν εικόνες, όπως αυτές του Σαββάτου με τις τεράστιες ουρές στα ταμεία.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης τα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιούν και παραδόσεις κατ’ οίκον, ακόμα και τις Κυριακές και θα δέχονται παραγγελίες τηλεφωνικά ή και μέσω διαδικτύου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά ακόμα το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δε θα τα χρειαστούν», είπε ο υφυπουργός.