Πατούλης για κοροναϊό: Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών

Πατούλης για κοροναϊό: Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών

Προτείνει στην Πολιτεία να εξετάσει την αναστολή της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και όλων των δομών φιλοξενίας τους

Για αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας των ατόμων με αναπηρία από τον κοροναϊό, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης προτείνει στην Πολιτεία να εξετάσει την αναστολή της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και όλων των δομών φιλοξενίας τους.

Παράλληλα, ζητά να προβλεφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση των γονιών  και των φροντιστών τους, προκειμένου  να παραμείνουν σπίτι για τη φροντίδα των ατόμων αυτών.

Σε δηλώσεις του για αυτήν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι  "οφείλουμε να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης, καθώς μεγάλο ποσοστό εξ΄αυτών ενδέχεται να αντιμετωπίζουν και άλλες παθήσεις, γεγονός που τους καθιστά περαιτέρω ευάλωτους. Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών".

Εξάλλου στο πλαίσιο της προστασίας των ευπαθών  ομάδων ο κ. Πατούλης, χθες  με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς πρότεινε τη λήψη επιπλέον μέτρων για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Επιτροπών που λειτουργούν σε αυτά για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων και να παραμείνουν ανοικτά τα ιατρεία των ΚΑΠΗ.