Νοσοκομείο Αττικόν: «Μεγάλες ελλείψεις σε κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κοροναϊού»

Νοσοκομείο Αττικόν: «Μεγάλες ελλείψεις σε κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κοροναϊού»

Προαναγγέλλουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι σε περίπτωση μη υλοποίησης των αιτημάτων

Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν με ανακοίνωσή του, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υλοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων από μεριάς της κυβέρνησης και μάλιστα από τη στιγμή που το νοσοκομείο λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κοροναϊού.

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν:

«Σε ανακοίνωση του Σωματείου μας, ακριβώς πριν ένα μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, για το Αττικό Νοσοκομείο ως κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κοροναϊού, αναφέραμε:

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο για τον κοροναϊό στο Αττικό που να είναι εφαρμόσιμο, σε πιθανή μαζική έξαρση της νόσου. Κάθε σοβαρό σχέδιο περιλαμβάνει το προσωπικό που μπορεί να το εφαρμόσει, τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές. Κάθε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της δημόσιας υγείας περνάει μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργίας υποδομών και εξοπλισμού του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά, αλλιώς είναι μονό επικοινωνιακή πολιτική και εκμετάλλευση των εργαζομένων εις βάρος της υγείας του ασθενούς.

Ενώ η μαζική έξαρση της νόσου είναι προ των πυλών, και ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας:

  1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ
  2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ
  3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)
  4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, πχ Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Καλούμε τη κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων.

Στην αντίθετη περίπτωση την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασίας 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών σε αγωνιστικό συντονισμό.

Το Δ.Σ.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...