Κορονοϊός: Κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα μπήκε προληπτικά σε καραντίνα

Κορονοϊός: Κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα μπήκε προληπτικά σε καραντίνα

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο καπετάνιος αποκάλυψε την ύπαρξη κρούσματος επιβάτη που είχε ταξιδέψει με το πλοίο

Αναστάτωση επικρατεί αναφορικά με κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα και το οποίο έχει περάσει ήδη από ελληνικά λιμάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για  το MSC Opera, το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά μετά από μήνυμα του καπετάνιου που καλούσε άμεσα τους περίπου 2.000 επιβάτες να επιστρέψουν στο πλοίο και να μην φύγουν από αυτό λόγω κοροναϊού.

Το Marine Traffic αναφέρει ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε προηγουμένως «πιάσει» Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αναμένεται στην Κέρκυρα την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο από την βόλτα τους στην Ακρόπολη και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Πληροφορίες από τη Mirror αναφέρουν ότι ο καπετάνιος τόνισε ότι «περιμένουμε οδηγίες από τις ελληνικές και τις αυστριακές αρχές. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Το περιστατικό μετέδωσε και ο ANT1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων αναφέροντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του MSC Opera έχουν μπει σε καραντίνα με εντολή καπετάνιου.

«Δεν χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα»

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Αυτό  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.

Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο  επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.