Ανησυχία για τον κοροναϊό στα δικαστήρια – Προληπτικά μέτρα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Ανησυχία για τον κοροναϊό στα δικαστήρια – Προληπτικά μέτρα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος, Δημήτρης Βερβεσός

Την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα ο Πρόεδρος του Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Ο κ. Βερβεσός, στην επιστολή την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Υγείας Βασίλειο Κικίλια, επισημαίνει πως στα δικαστήρια της Αθήνας εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολιτών, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών γραμματέων και είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα, κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ «ζητεί να πραγματοποιηθεί αμελλητί απολύμανση στους χώρους των δικαστηρίων, να τοποθετηθούν αντισηπτικά στις γραμματείες, τις δικαστικές αίθουσες και τις τουαλέτες και να ληφθεί κάθε άλλο μέτρο που ήθελε κριθεί ενδεδειγμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υγείας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΣΑ έχει ήδη προμηθευτεί και τοποθετήσει αντισηπτικά στις αίθουσες του Συλλόγου στα δικαστήρια προς χρήση από τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους του.