Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: «Κάθε μέρα και κάθε ώρα από το βράδυ άκουγα το μωρό να κλαίει πολύ»

Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: «Κάθε μέρα και κάθε ώρα από το βράδυ άκουγα το μωρό να κλαίει πολύ»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα του ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους στου Ζωγράφου που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το κοριτσάκι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όπως αποδείχθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι γονείς της και οι συγκάτοικοι τους, ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής.

«Κάθε μέρα και κάθε ώρα από το βράδυ άκουγα το μωρό να κλαίει, να κλαίει πολύ! Το ακούγαμε συνέχεια αλλά πιστεύαμε ότι πονάει» λέει στην κάμερα του STAR ο Ιμπραήμ, γείτονας της οικογένειας από τη Συρία και πρόσθεσε ότι διαφορετικοί άνδρες πήγαιναν κάθε μέρα στο σπίτι.

«Διαφορετικοί άντρες έρχονταν κάθε μέρα»

«Η γυναίκα μου είδε κάποιες φορές πολλά μωρά να έρχονται εδώ. Και κάποιες φορές κάποιοι Άραβες έρχονταν εδώ αλλά δεν ξέραμε ποιοι είναι αυτοί. Διαφορετικοί άντρες έρχονταν κάθε φορά».

Σε σοκ είναι ακόμη και οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το άψυχο κορμάκι της μικρούλας.

«Μετά τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψε παρά φύση στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης. Η αιτία θανάτου η προσωρινή είναι απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Αναμονή ιστολογικών εξετάσεων» εξήγησε ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ιατροδικαστής της υπηρεσίας Αθηνών.

Μητέρα βρέφους: «Της έκανα κλύσματα γιατί είχε προβλήματα δυσκοιλιότητας»

«Το κοριτσάκι αντιμετώπιζε προβλήματα δυσκοιλιότητας και του έκανα συχνά κλύσματα». Αυτό φέρεται να υποστήριξε η μητέρα του βρέφους στους αστυνομικούς όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Είναι από χθες στην Ασφάλεια Αττικής μαζί με τον πατέρα της μικρούλας και ανακρίνονται. Εκεί είναι και το άλλο ζευγάρι που έμενε μαζί τους.

Εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και τα αδέλφια του βρέφους

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία πήγαν το πρωί τα τρία παιδιά από τις δύο οικογένειες και εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και αυτά.

Δείγματα DNA ελήφθησαν από τον πατέρα του νεκρού βρέφους αλλά και τον συγκάτοικο, ξάδερφο του για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους δύο διέπραξε την αποτρόπαια πράξη. 

Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά, τη δίδυμη αδελφή του βρέφους κι ένα αγόρι 2,5 ετών

Μέσα στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου μένουν οι γονείς του βρέφους, μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους. Το δίδυμο αδερφάκι της άτυχης μικρούλας και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ένα αγοράκι 2,5 ετών. Μαζί τους μένει και ένα άλλο ζευγάρι από τη Συρία, με το κοριτσάκι τους.

Ιατροδικαστής: «Η μικρή έπασχε από μικροκεφαλία»

«Έπασχε από μικροκεφαλία και το πιο πιθανό είναι να είχε κάποια νοητική στέρηση» σημείωσε ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών.