Τέλος στο θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν, βρέθηκε στη Γαλλία – Υπό κράτηση ο πατέρας της

Τέλος στο θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν, βρέθηκε στη Γαλλία – Υπό κράτηση ο πατέρας της

Το χρονικό της υπόθεσης

Στη Γαλλία βρέθηκε η 7χρονη Βαλεντίν την εξαφάνιση της οποίας είχε δηλώσει ο πατέρας της στις ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα η 7χρονη βρέθηκε στη Λυόν από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε συνεχή επαφή  με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Ο πατέρας της Βαλεντίν και ομοεθνείς του από το φιλικό του περιβάλλον παραμένουν υπό κράτηση για τα πλαστά έγγραφα που εντόπισαν οι αστυνομικοί, ενώ συνεχίζεται η ανάκρισή τους για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που η Βαλεντίν έφυγε στο εξωτερικό.

Εντός της ημέρας αναμένονται και σχετικές ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 7χρονη Βαλεντίν εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι. Από τις άρσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών του πατέρα της, προέκυψε πως την επόμενη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης του παιδιού το κινητό του εξέπεμψε σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και πως συνομίλησε τότε με τον κάτοχο άλλου τηλεφώνου, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Σε συνέντευξη του στην Αγγελική Νικολούλη ο πατέρας της Βαλεντίν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου, έκανε μια αποκάλυψη που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, τόσο στο στούντιο της εκπομπής, όσο και στους τηλεθεατές.

Εκείνο που ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από Μ.Κ.Ο. και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

Μάλιστα είχε αναφερθεί και στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον έχουν στενοχωρήσει.

«Με έχουν βρίσει σαν να είμαι σκυλί, με έχουν φέρει σε μια κατάσταση μεγάλου θυμού. Ο λόγος για τον οποίο έφυγα από το Κονγκό, δεν ήταν για μια καλύτερη ζωή γιατί εγώ είχα μια πολύ καλή ζωή πίσω στη χώρα μου. Υπέστην άγρια βασανιστήρια και έφυγα για να προστατεύσω τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου».