Πρόεδρος Μανταμάδου για την επίταξη: Αυτά μόνο επι χούντας

Πρόεδρος Μανταμάδου για την επίταξη: Αυτά μόνο επι χούντας

Με κινητοποιήσεις του τοπικού πληθυσμού προειδοποιούν κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Λέσβου

Την έντονη αντίδραση του Δήμου και των κοινοτήτων της Δυτικής Λέσβου προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει χώρο στην τοποθεσία Καράβας, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί νέα δομή μεταναστών.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα διοικητικά όρια ανάμεσα στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ανάμεσα στις κοινότητες Μανταμάδου και Αγίας Παρασκευής. Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης, στο άκουσμα της είδησης και μιλώντας στην ιστοσελίδα lesvospost.gr, έκανε μάλιστα λόγο «για χουντικό καθεστώς». Τόνισε δε, ότι η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει, βάζοντας ακόμη και τα κορμιά τους μπροστά, να δημιουργηθεί η νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον τόπο τους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τζελαΐδης είπε: «Θα μας βρούν μπροστά τους. Αντιμέτωπους. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αν χρειαστεί, θα βάλουμε ακόμη και τα κορμιά μας μπροστά. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δεχθούμε ένα τέτοιο πράγμα. Γιατί να αφανίσουν δηλαδή το μέρος μας; Αυτό το μέρος εκτός του ότι είναι στρατηγικής σημασίας, υπάρχουν 4.000 ζωντανά εκεί πέρα με 10-15 κτηνοτρόφους με μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες. Πάνε να διαλύσουν τον κόσμο. Αυτά είναι χουντικά καθεστώτα. Αυτά γίνονται μόνο επί χούντας. Χωρίς την έγκριση της κοινωνίας πώς προχωράς εκεί πέρα;».

Η ιστοσελίδα σημειώνει, ότι κατά την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015, ο Μανταμαδος δέχτηκε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων κα μεταναστών, καθώς καθημερινά δεκάδες βάρκες έβγαιναν σε Τσόνια, Συκαμιά, Ασπροπόταμο κτλ. και τότε ο πρόεδρος Χαράλαμπος Τζελαΐδης είχε παραχωρήσει το γήπεδο Μανταμάδου, για να φτιάξουν εκεί μια προσωρινή δομή για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες, όπως και είχε γίνει.