Θρίλερ με τον αγνοούμενο Καλύμνιο που έπεσε από το «Blue Star 2»

Θρίλερ με τον αγνοούμενο Καλύμνιο που έπεσε από το «Blue Star 2»

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες - Βρέθηκε στο πλοίο το μηχανάκι και το εισιτήριο του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση αγνοούμενου επιβάτη του «Blue Star 2», που έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω ανοιχτά της βραχονησίδας Πάτροκλος στον Σαρωνικό.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 41χρονο από την Κάλυμνο, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr, μετά από έρευνα στο πλοίο βρέθηκε το μηχανάκι του και το εισιτήριο του, αλλά όχι ο ίδιος. Σχεδόν δύοι 24ωρα μετά, οι έρευνες από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του στην θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Πάτροκλος, έχουν αποβεί άκαρπες.

Ο αγνοούμενος ταξίδευε με το «Blue Star 2», το οποίο είχε αναχωρήσει από Πειραιά στις 7:20 το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιώντας το δρομολόγιο για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κώ και Ρόδο. Περίπου μία ώρα αργότερα ο 41χρονος έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρία συνεπιβάτη του. Ενημερώθηκε ο πλοίαρχος και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάτροκλος, για τον εντοπισμό αγνοούμενου επιβάτη.

Ένας επιβάτης που γνώριζε τον αγνοούμενο, μίλησε στον ρ/σ «ΑΡΤ FM», περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε μαζί του στο πλοίο, περίπου 20 λεπτά πριν μάθει, ότι έπεσε στην θάλασσα. «Ήμουν πάνω στο κατάστρωμα και κατέβαινα κάτω να πάω στη σύζυγο μου. Εκείνη την ώρα ανέβαινε πάνω εκείνος. Φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. Τότε κατάλαβα ποιος ήταν και μιλήσαμε για δευτερόλεπτα. Βαστούσε έναν καφέ στο χέρι και τσιγάρο και πήγαινε προς το κατάστρωμα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως είπε ο ίδιος «τον είδα παράξενο, πολύ παράξενο, αναστατωμένο. Για 5 δευτερόλεπτα μιλήσαμε. Ήτανε χαμένος πολύ. Του λέω "Έλα φίλε, καλησπέρα". Μου λέει "Γεια σου Μιχάλη, καλησπέρα". Άνοιξε την πόρτα και έφυγε αριστερά. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Μετά από κανένα 20λεπτο άκουσα στα μεγάφωνα, ότι έπεσε στη θάλασσα επιβάτης».