Κλεισμένοι σε κοντέινερ τρεις ημέρες βρέθηκαν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Κλεισμένοι σε κοντέινερ τρεις ημέρες βρέθηκαν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Ήταν στοιβαγμένοι ανάμεσα σε ανταλλακτικά τηλεοράσεων

Τέσσερις μετανάστες αφγανικής καταγωγής εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές μέσα σε κοντέινερ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr, το κοντέινερ το οποίο είχε ως τελικό προορισμό τη Βουδαπέστη, ξεκίνησε από την Κίνα και περιείχε τηλεοράσεις, οι οποίες θα συναρμολογούνταν στη Βουδαπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, στις 28 Ιανουαρίου το κοντέινερ φορτώθηκε σε τρένο από τον Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, στην οποία και έφτασε την επόμενη μέρα.

Οι τέσσερις αλλοδαποί φέρεται να κατάφεραν να μπουν σε αυτό κατά την παραμονή του στη συμπρωτεύουσα. Το φορτίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Βουδαπέστη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αυτό δεν συνέβη, διότι οι τελωνειακές αρχές στην Ειδομένη διαπίστωσαν, πως είχε ξεσφραγιστεί. Αφού το σφράγισαν, το έστειλαν και πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου και έφτασε σήμερα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι τέσσερις μετανάστες είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, ενώ και εντός του κοντέινερ επικρατούσε έντονη δυσοσμία. Τα άτομα έγιναν αντιληπτά από υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν οι αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν τα τοιχώματα του κοντέινερ.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν δύο από τα τέσσερα άτομα, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο.