ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη μεταφορά των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, η Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, η Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου, τα τμήματα πολιτικού σχεδιασμού, υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού, κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

Παράλληλα, οι δαπάνες του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.