Εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία στην Ελλάδα

Εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν επτά άτομα με σχεδόν 24 κιλά ηρωίνη και 414 γραμ. κοκαΐνη

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ηρωίνης με σκοπό τη νόθευση και διοχέτευσή τους σε πιάτσες τοξικοεξαρτημένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε, ότι η οργάνωση διέθετε εργαστήριο νόθευσης της ηρωίνης, ενώ δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαϊνης. Ως μέλη της συνελήφθησαν, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, τέσσερις Αλβανοί και τρεις Έλληνες (ρομά), μεταξύ αυτών και ανδρόγυνο, στο οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού, παραπέμποντάς τους να απολογηθούν στην Ε' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία.

Κατά τις έρευνες σε κατοικίες και διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν 23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, δύο δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων, υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης), πλήθος κινητών τηλεφώνων και δύο αυτοκίνητα.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία DEA Αθηνών.