Έγκλημα στη Βάρη: Κλειστά στόματα για τα θύματα, τα αναπάντητα ερωτήματα για τις Αρχές

Έγκλημα στη Βάρη: Κλειστά στόματα για τα θύματα, τα αναπάντητα ερωτήματα για τις Αρχές

Η Αστυνομία ψάχνει το λόγο για τον οποίο βρίσκονταν στη χώρα μας ενώ αναζητά τους επαγγελματίες εκτελεστές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων οπλοφόρων που εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη και εκτέλεσαν δύο άνδρες ενώ τραυμάτισαν τη σύζυγο του ενός.

Οι σύζυγοι των δύο θυμάτων ανέφεραν αρχικά στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζαν που έμεναν οι σύζυγοί τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα και κάτω από την πίεση των αστυνομικών, δήλωσαν ότι άλλαζαν διαρκώς σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ δεν είχαν μεταφορικό μέσο και κυκλοφορούσαν με ταξί.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών θεωρούν ότι οι δύο γυναίκες δεν θέλουν να αποκαλύψουν το σπίτι των δύο μαφιόζων ενώ τις Αρχές απασχολεί ακόμα ένα ερώτημα, πέρα από τη σύλληψη των εκτελεστών:

Ήρθαν για να γλυτώσουν το ένταλμα της Ιντερπόλ για εμπόριο ναρκωτικών και να κρυφτούν ώστε να μην τους σκοτώσουν (όπως εν τέλει έγινε) ή για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους μέσω Ελλάδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του θύματος που ήταν τραυματισμένη, πήρε εξιτήριο ενώ και τα δύο ανήλικα παιδιά παρακολουθούνται από ψυχολόγους καθώς ήταν μπροστά στο σκηνικό της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Καταζητούμενοι διεθνώς οι νεκροί από τους πυροβολισμούς

Διεθνώς καταζητούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, ήταν ο 44χρονος Σλοβένος και ο συνομήλικός του Μαυροβούνιος που δολοφονήθηκαν σε ταβέρνα της Βάρης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, μετά από την έκδοση «Ερυθράς Αγγελίας» από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου. Τα δύο θύματα γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα, όταν ξαφνικά εισέβαλαν στο χώρο τέσσερις άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και τους εκτέλεσαν. Η αστυνομία, μάλιστα, έχει εντοπίσει περισσότερες από είκοσι κάλυκες στο σημείο.

Τα σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», η οποία είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές Αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».