Μαχαίρωσαν 18χρονη στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια

Μαχαίρωσαν 18χρονη στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια

Συνελήφθη ο 20χρονος αρραβωνιαστικός της από το Αφγανιστάν

Ένα ακόμα περιστατικό σοβαρού τραυματισμού με μαχαίρι, με θύμα 18χρονη Αφγανή, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων/μεταναστών της Μόριας στη Λέσβο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την 18χρονη τραυμάτισε σοβαρά στη 1:30 τα ξημερώματα ο 20χρονος αρραβωνιαστικός της από το Αφγανιστάν. Το αιματηρό επεισόδιο έγινε άμεσα αντιληπτό και η 18χρονη μεταφέρθηκε τραυματισμένη στην κοιλιά και το στήθος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η κατάσταση της υγείας κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο 20χρονος Αφγανός συνελήφθη άμεσα, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Εν τω μεταξύ, ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο φιλοξενεί μέσα και έξω από τη δομή σε σκηνές στον Ελαιώνα, 19.279 αιτούντες άσυλο, ενώ συνολικά στο νησί διαμένουν 21.345 πρόσφυγες και μετανάστες. Αύριο θα γίνει μετακίνηση 138 ατόμων για δομές στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθούν και 20 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Μόρια για τον Άγιο Ανδρέα Αττικής.