Απέτρεψε μακελειό από τον 51χρονο στις Μοίρες Ηρακλείου

Απέτρεψε μακελειό από τον 51χρονο στις Μοίρες Ηρακλείου

Πώς ο 17χρονος εγγονός του 79χρονου θύματος έσωσε από τα πυρά άλλα πέντε άτομα

Το ρόλο που έπαιξε ο 17χρονος γιος της το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες Ηρακλείου, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα από την δολοφονική μανία του 51χρονου κατηγορούμενου κτηνοτρόφου, που σκότωσε τον 79χρονο παππού του παιδιού και τρυμάτισε τη γιαγιά του μπροστά στα μάτια του, περιέγραψε η μητέρα του.

«Το παιδί μου δεν είναι πλέον παιδί» ανέφερε στο ξέσπασμά της η Ύβα Κουμαντάκη μιλώντας στον τ/σ «Νέα Κρήτη», θέλοντας να εξάρει το σθένος και την ψυχραιμία που επέδειξε ο μικρός Κωνσταντίνος σώζοντας από βέβαιο θάνατο την 65χρονη γιαγιά του. Όπως αναφέρει συγκλονισμένη, ο γιος της μπορεί να οδήγησε το δολοφόνο στο σπίτι του παππού του, μην γνωρίζοντας τις προθέσεις του 51χρονου, ωστόσο όταν κατάλαβε τι πάει να συμβεί, έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, για να σώσει όχι μόνο τους τρεις φίλους του, αλλά και τη γιαγιά του τη στιγμή που έπεφταν οι πυροβολισμοί.

Λειτούργησε ως «ασπίδα»

Σε πρώτη φάση τράβηξε τη γιαγιά του από το χέρι και λειτουργώντας ως ασπίδα, την έφερε μέσα στο σπίτι, κλείνοντας την πόρτα. Ήταν και η κίνηση χάρη στην οποία η 65χρονη γλίτωσε από τις σφαίρες και τραυματίστηκε με διαμπερές τραύμα στον ώμο.

Σε δεύτερη φάση έχοντας συγκεντρώσει και τα τέσσερα άτομα στο διαμέρισμα, αποφάσισε να καλέσει την Άμεση Δράση και ασθενοφόρο, για να παραλάβει τη γιαγιά του, η οποία κείτονταν αιμόφυρτη στον καναπέ του σπιτιού.

Επίσης, συγκλονιστική είναι η περιγραφή της μάνας για τις στιγμές τρόμου που έζησε η οικογένεια, καθώς όπως ανέφερε, λίγο πριν επιστρέψει ο φερόμενος δράστης στο διαμέρισμα που βρίσκονταν, ενημέρωσε γιαγιά και φίλους να καλυφθούν, γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο να ανοίξει «πυρ» εναντίον τους, γεγονός που έπραξε τελικά ο 51χρονος.