«Περούκα Gate»: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννη

«Περούκα Gate»: Απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννη

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση

Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο την ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννη και αφορούσε  την αποκαλούμενη υπόθεση «Περούκα Gate».

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, μετά από σχετικές ενστάσεις της υπεράσπισης, κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των δυο δημοσιογράφων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός  «η πράξη πρέπει να έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση».

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο Γ. Χριστοφορίδης δημοσιογράφος και μέλος της πρώην κυβερνητικής αποστολής, που παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων, αφού σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του πλαστογραφώντας την υπογραφή του.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Χριστοφορίδης με δηλώσεις του έστρεψε τα βέλη του σε βάρος των δυο συναδέλφων του λέγοντας πως επέλεξαν να μην έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια.  «Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό;

Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου να προσφύγει» ανέφερε μεταξύ άλλων.