Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στην Έρρικα Μπρόγιερ

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στην Έρρικα Μπρόγιερ

Συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές της, αποχαιρέτισαν την 77χρονη ηθοποιό

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης, φίλοι, θαυμαστές και μέλη της οικογένειας της Έρρικας Μπρόγιερ, είπαν το τελευταίο αντίο στην 77χρονη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, νικημένη από τον καρκίνο.

Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου και το «παρών» έδωσαν-μεταξύ άλλων- ο Σπύρος Μπιμπίλας και η σύζυγος του Κώστα Βουτσά , Αλίκη Κατσαβού, ο Παντελής Καναράκης, η Μαργαρίτα Δρούτσα, ο Αντώνης Λουδάρος, η Άννα Φόνσου καλ. Στην κηδεία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η αδελφή της Έρρικας, Μαργαρίτα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιβαρυνθεί η υγεία της, μετά το θάνατο της αδελφής της. Το παρών έδωσαν η κόρη της Μαργαρίτας Μπρόγιερ, Κρίστυ Τσολακάκη με τον σύζυγό της, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κώστας Βουτσάς, πρώην σύζυγος της Έρρικας Μπρόγιερ, απουσίασε από την κηδεία όπως είχε προαναγγείλει σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας:«Η Ερρικα αρρώστησε ξαφνικά και έφυγε. Η γλυκιά μου η γυναίκα. Κρίμα τη χάσαμε. Δε θα πάω στην κηδεία της, όχι. Δεν πάω σε κηδείες. Μόνο σε μία θα πάω. Στη δική μου».

Η κόρη της, Σάντρα Βουτσά, ζήτησε, αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Η ηθοποιός και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της.

Η πολυτάλαντη Έρρικα Μπρόγιερ που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, επέστρεψε σε αυτή και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που ανέβηκε στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα.  Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της. Η Έρρικα Μπρόγιερ, στην ταινία του ’69 εντυπωσίαζε στο ρόλο της Ελένης Καραμπουμπούνα-αδελφή της βασικής ηρωίδας της Πελαγίας που ερμήνευε με οίστρο η σπουδαία Ρένα Βλαχοπούλου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Η Άννα Φόνσου.
Η Μπέσσυ Μάλφα.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας.