Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας

Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη

Μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν τα ξημερώματα παρέμβαση στην οικία του πρέσβη της Αυστραλίας, στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του Ρουβίκωνα έριξαν φέϊγ βολάν και έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη της οικίας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Εως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή από την αστυνομία.

Αργότερα, ανάρτησαν κείμενο σχετικά με την συγκεκριμένη παρέμβασή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρει:

«Τη στιγμή που ο πλανήτης έχει ήδη αρνητικό ισοζύγιο βιωσιμότητας μία πυρκαγιά άνευ προηγουμένου αφανίζει κάθε τι ζωντανό σε έκταση πάνω από 40 εκατ. τ.μ. γης στην Αυστραλία. Για άλλη μία φορά σκοτείνιασε ο ήλιος στην Ωκεανία. Παρά τις όποιες πρόσφατες δημόσιες φωνές “συγκρατημένης κατακραυγής” της κυβέρνησης περί ολιγορίας ή αδιαφορίας και ελλειπούς νομοθετικής πολιτικής για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ο Μόρισσον στέκεται ανυποχώρητος στις θέσεις του ενώ το νησί φλέγεται ασταμάτητα από τον Σεπτέμβρη, αλλάζοντας τελείως όχι μόνο την βιοποικοιλότητα της περιοχής, αλλά και την οικονομία της. Υπολογίζεται ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ολόκληρα είδη ίσως έχουν αφανιστεί πλήρως και άλλα έχουν κηρυχθεί ως είδη προς εξαφάνιση. 26 άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες έχουν εγκατειλείψει τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες κατοικημένες περιοχές μαζί με αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση και πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ οι θερμοκρασίες και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικροσωματίδια έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι καταστροφή για τους ντόπιους. Ειναι μισθωτή σκλαβιά -άλλοτε με σχετικά καλές μισθολογικές αποδοχές, αλλά σίγουρα μόνιμα προβλήματα υγείας και άλλοτε με εξοντωτικά ωράρια και μισθούς πείνας, ανάλογα με τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες της χώρας- και ανυπολόγιστη καταστροφή για το οικοσύστημα της περιοχής. Ούτε ο ΟΗΕ, ούτε κανένας άλλος καθεστωτικός φορέας δεν πρόκειται να αναχαιτήσει ή έστω να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλισιτκής ανάπτυξης. Το να πληρώσουν φόρους για την εκπομπή αερίων, πέρα από κάποια έσοδα στα κρατικά ταμεία, δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση στους ρύπους. Σύμφωνα, δε με δικές τους εκτιμήσεις ακόμη κι αν εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν θεσπίσει εδώ και χρόνια και κανένα κράτος δεν εφαρμόζει, θα συνεχίσει η υπερθέρμανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου απλά με μικρότερους ρυθμούς. Δεν γίνεται να περιμένεις λύσεις ή να εγκαλείς για τις ανεπάρκειές του αυτόν που γεννά το πρόβλημα. Πρέπει εσύ ο ίδιος, εσύ που πλήττεσαι να αφαιρέσεις την εξουσία από αυτόν που σε καταστρέφει. Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τον τόπο μας, δεν θα το κάνει κανείς. Όσο αναπτύσσεται το τέρας του καπιταλισμού, τόσο πιο αναγκαίος θα είναι ο αγώνας για γη και ελευθερία».

Φωτογραφία αρχείου