Η πορεία του Θοδωρή Νιτσιάκου προς την επιχειρηματική κορυφή και το τραγικό τέλος

Η πορεία του Θοδωρή Νιτσιάκου προς την επιχειρηματική κορυφή και το τραγικό τέλος

Οι δυσκολίες στα πρώτα βήματα μέχρι τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τα Ιωάννινα μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του Θεόδωρου Νιτσιάκου σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Παρασκευής.

Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το όχημα του 76χρονου επιχειρηματία ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, το χωριό από όπου κατάγεται και όπου είχε πάει για κυνήγι.

Η κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 13.00μμ στη γενέτειρά του, τα Ιωάννινα.

Η οικογενειακή στήριξη, θεμέλιο της επιτυχίας

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήγε για μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατά τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε η πορεία προς την επιχειρηματική κορυφή καθώς με συνεχή βήματα προόδου διεύρυνε την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και έχτισε σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία δεκαετία, η επιχείρηση Νιτσιάκος εισήχθη στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, προχώρησε στη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και πέτυχε την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Η επιχείρηση Νιτσιάκος έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.