Υπόθεση Novartis: Αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε Ευρώπη και Αμερική

Υπόθεση Novartis: Αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε Ευρώπη και Αμερική

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναζητά ακόμη τις διαδρομές του μαύρου χρήματος

Τη διαδρομή του μαύρου χρήματος που ενδεχομένως διακινήθηκε στην υπόθεση Novartis, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μέσω των δεκάδων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχει αποστείλει στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν φύγει από την Εισαγγελία 28 αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία, ενώ τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα για την επίμαχη υπόθεση σε Ευρώπη και Αμερική ξεπερνούν τα 50. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, που ενδεχομένως διατηρούν πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κομβικής σημασίας εκτιμάται ότι θα είναι και η αναλυτική ενημέρωση για την τιμολόγηση φαρμάκων της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, που αναμένουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα συγκεκριμένα στοιχεία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν και κατά πόσο τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο υπερκοστολογημένα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες.