Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς δεν λειτούργησε μόνος του, δεν ήταν περαστικός από τα γραφεία της οργάνωσης»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς δεν λειτούργησε μόνος του, δεν ήταν περαστικός από τα γραφεία της οργάνωσης»

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση με «ποινικό μητρώο»

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου ήταν εκείνη που άνοιξε την αυλαία των αγορεύσεων επιχειρώντας να αποδομήσει  την πρόταση της εισαγγελέως η οποία εκτίμησε πως δεν υφίσταται θέμα εγκληματικής οργάνωσης και ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς λειτούργησε μόνος του όταν μαχαίρωσε τον άτυχο μουσικό, βγάζοντας ουσιαστικά από το κάδρο την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής στην αγόρευση της εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.

Αναφερόμενη στην Χρυσή Αυγή ανέφερε πως πρόκειται για μία οργάνωση «με ποινικό μητρώο» και συμπλήρωσε ότι με τις ενέργειες της στόχο είχε να επικρατήσει «στον δρόμο» και για το λόγο αυτό ήθελε τα θύματα της να γνωρίζουν «πως τους χτύπησε η Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως στην περίπτωση που ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν είχε συλληφθεί επί τόπου για τη δολοφονία Φύσσα  η Χρυσή Αυγή θα είχε όφελος γιατί «θα έκανε κουμάντο στο Κερατσίνι.. Θα είχε περάσει το μήνυμα της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται…».

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς προκειμένου να αναδείξει πως «ο Ρουπακιάς δεν λειτούργησε μόνος του» όπως είπε στην εισήγηση της η εισαγγελική λειτουργός.

«Δεν ήταν περαστικός (σ.σ. Ρουπακιάς) από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής . Ήταν μέλος του 5μελούς Συμβουλίου της Νίκαιας. Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών.» τόνισε χαρακτηριστικά η συνήγορος επισημαίνοντας πως η δολοφονία αποκαλύπτει ότι ενεργοποιήθηκε το τάγμα εφόδου και είναι αδιάφορο αν υπήρξε εντολή δολοφονίας του.

«Είναι παραπλανητικό το ερώτημα αν υπήρξε εντολή της ηγεσίας, δεν ερευνά το δικαστήριο αν υπήρξε εντολή διότι δεν υπάρχει κατηγορία ηθικής αυτουργίας και δεν κρίνεται αν ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα. Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εκείνο το βράδυ» είπε.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής θα ακολουθήσουν αυτές της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ενώ εκτιμάται ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα εκδοθεί σε περίπου έξι μήνες.