Προσφυγικό: Άμεση αποσυμφόρηση των δομών ζητούν οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου

Προσφυγικό: Άμεση αποσυμφόρηση των δομών ζητούν οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου

Αύριο συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο

Το συντονισμό των δράσεων που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη αύριο, σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τη ερχόμενη Παρασκευή, η σημερινή σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αυριανή συνάντηση και να συναποφασιστεί η παραπέρα στάση.