Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με στόχο την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία, η οποία σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης με επιστολή του, καλεί τους 66 δημάρχους της Αττικής να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά εφόσον χρειαστεί. Δηλαδή, να είναι σε ετοιμότητα μηχανήματα και προσωπικό για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους. Να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα αλατιού, να λειτουργούν θερμαινόμενους χώρους και να έχουν σε ετοιμότητα τα τμήματα πολιτικής προστασίας, καθώς και των τυχόν εθελοντικές ομάδες ώστε να συνδράμουν εάν χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται στην επιστολή, η Περιφέρεια «εφόσον απαιτηθεί, θα συνδράμει στο έργο των Δήμων, όπου είναι εφικτό και με βάση την έκταση των φαινομένων».

Επίσης, σημειώνεται ότι στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας ανήκει η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης και Αθηνών - Κορίνθου μέχρι το ύψος της Μάνδρας. Τα ανωτέρω τμήματα των Εθνικών Οδών, ανήκουν στις εταιρείες - κοινοπραξίες όπως και ο αποχιονισμός τους.

Αναφορικά με το δημοτικό οδικό δίκτυο, σχετική αρμοδιότητα ενεργειών αποχιονισμού έχει ο οικείος Δήμος ο οποίος οφείλει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα (με προμήθεια άλατος, συντήρηση ίδιων μέσων αποχιονισμού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων).