Ο Τζιτζικώστας, οι εργαζόμενες στην Περιφέρεια και ο… Σειρηνάκης

Ο Τζιτζικώστας, οι εργαζόμενες στην Περιφέρεια και ο… Σειρηνάκης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για ατυχέστατη αναφορά

Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ζητάει μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το σάλο που προκάλεσαν σεξιστικά του σχόλια.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει: «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής».

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσπάθησε να αστειευτεί με εργαζόμενους του Film Office της Περιφέρειας, που τον είχαν επισκεφτεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να του ευχηθούν. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού δηλαδή που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή κινηματογραφική κλακέτα επιχείρησε να «σπάσει» τον πάγο και μαζί με τις ευχές προς τον Περιφεριάρχη, ζήτησε «ρουσφέτι», ώστε να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Όμως κανείς δεν περίμενε την αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα. Με μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου, ανασήκωσε το φρύδι και ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε». Η σκηνή συνεχίστηκε με τα άβολα γέλια των εργαζομένων και το «επεισόδιο» θα είχε λήξει εδώ, αν δεν επανερχόταν ο Περιφερειάρχης. «Ο ρόλος πρέπει να είναι χαρούμενος, γιατί όλες χαρούμενες είναι», είπε ο εκπρόσωπος, όμως ο κ. Τζιτζικώστας ξέφυγε λέγοντας: «Αυτό είναι αλήθεια. Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;», ρώτησε και άρπαξε μια εργαζόμενη ταρακουνώντας την.

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα alterthess.gr