Δολοφονία Τοπαλούδη: Αρχίζει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου μέσα στο κελί του

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αρχίζει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου μέσα στο κελί του

Ο ξυλοδαρμός του έγινε μέσα στο κελί του από 7 άτομα

Eνώπιον του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών προσδιορίστηκε προς εκδίκαση την 7η Φεβρουαρίου 2020 η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 19χρονου Αλβανού, κατηγορούμενου για βιασμό και ανθρωποκτονία από κοινού, της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στις φυλακές της Αυλώνας, όπου κρατείτο.

Βίντεο αποκαλυπτικά της επίθεσης που δέχτηκε ο κατηγορούμενος είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχουν μαγνητοσκοπηθεί από συγκρατούμενούς του στο πλαίσιο ενός «άγραφου νόμου των φυλακών».

Τα αδικήματα της δολοφονίας και του βιασμού θεωρούνται από τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή.

Είναι ο κώδικας τιμής της φυλακής, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις φυλακές Αυλώνα, προκάλεσαν τότε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται και ο 21χρονος Ροδίτης, συγκατηγορούμενός του.

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από 7 άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Η επίθεση σε βάρος του κρατούμενου προκαλεί αρκετά ερωτήματα καθώς μια ομάδα νεαρών, που επίσης κρατούνται, κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του και επί τουλάχιστον 10 λεπτά να τον βρίζουν και να τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει.

Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους. Και το γεγονός ότι με άνεση κάποιοι κρατούμενοι έκαναν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας, των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι.

Αρχικά υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούσαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά την κατέγραψαν με το κινητό τους.