Διακινούσαν πλαστά ευρώ μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου»

Διακινούσαν πλαστά ευρώ μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου»

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καλαμαριά στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης για διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων μέσω αγορών στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη σε διάφορες χώρες και αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην παρασκευή και διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, η προμήθεια των οποίων πραγματοποιούνταν μέσω αγορών στο «Darknet», συνελήφθησαν ένας άνδρας 39 ετών και μία γυναίκα 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φάκελος, ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των πενήντα 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 10 ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας 1.520 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την οικία, απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.