Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον σταματούσα»

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον σταματούσα»

O πρώην ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης μιλά για τη στιγμή του μοιραίου πυροβολισμού του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο έτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης που περιπολούσε μαζί του, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Ο ειδικός φρουρός αναφέρθηκε αρχικά σε όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά, λέγοντας:

«Κάτι έγινε για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι τι έντασης ήταν τα επεισόδια για να φτάσει στο σημείο να πυροβολήσει ο Κορκονέας. Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός. Το ότι "κάνω τη δουλειά μου", δεν σημαίνει ότι έχω σχέση με τον πυροβολισμό ή την πράξη αλλουνού. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές σε όλο το σκηνικό.»

Ο πρώην ειδικός φρουρός συνεχίζει, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μιλώντας για τη στιγμή του πυροβολισμού:

«Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα, δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Ήμασταν μαζί αλλά ήμουν μακριά του. Αυτλός το σκέφτηκε και το έκανε, δεν ρώτησε κανέναν. Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα κοιτούσα να τον σταματούσα».

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλακής για συμμετοχή και συνέργεια και το 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικά μέτρα. Το περασμένο καλοκαίρι αθωώθηκε από το Εφετείο.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Σαραλιώτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα της έλεγα ό,τι υποστηρίζω τόσα χρόνια. Ότι δεν έχω σχέση με ό,τι έγινε με το γιο της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως αυτές οι ημέρες είναι μνήμης και σιωπής».

Τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας λόγω αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού όμως τον Νοέμβριο, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην επίμαχη απόφαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...