Στη ΜΕΘ του Ρίου το 2,5 ετών κοριτσάκι με σηψαιμικό σοκ

Στη ΜΕΘ του Ρίου το 2,5 ετών κοριτσάκι με σηψαιμικό σοκ

«Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη, προφανώς πρόκειται για κάποιο μικρόβιο»

Αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή ενός κοριτσιού 2,5 ετών, δίνουν οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά τη μεταφορά του παιδιού από την Κέρκυρα με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, το ο κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, «είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη. Προφανώς πρόκειται για κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια».

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας διέγνωσαν το πρόβλημα στο 2,5 ετών κοριτσάκι και αμέσως ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους για την κατεπείγουσα μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αμέσως απογειώθηκε ένα C-130 με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, «Ιωάννης Καποδίστριας». Στο νησί του Ιονίου, ωστόσο, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω πυκνής ομίχλης.

Οι γιατροί στην Κέρκυρα έδωσαν αγώνα και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν προσωρινά την κατάσταση του παιδιού, έως ότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Πάτρα.