Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία από Περιφέρεια Αττικής και Ερυθρό Σταυρό

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία από Περιφέρεια Αττικής και Ερυθρό Σταυρό

«Αποδεικνύουμε στην πράξη την αλληλεγγύη των δύο λαών», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης

«Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη των δύο λαών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη από την εκκλησία του Αγ. Σώστη, στη Νέα Σμύρνη όπου συγκεντρωνόταν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δράση συνεχίστηκε μέχρι τις 3 σήμερα το μεσημέρι με τη βοήθεια να ξεπερνάει τους 30 τόνους ενώ με απόφαση του περιφερειάρχη αξιοποιήθηκαν εκτός από τις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού και οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Logistics της Περιφέρειας Αττικής. Η οποία ήδη έχει διαθέσει μεγάλο όγκο υλικού, όπως σκηνές, στρώματα, υπνόσακους, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία συγκέντρωσης της βοήθειας, ενώ υπήρξε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό, τους εκπροσώπους της Δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα υπεύθυνη για το Κέντρο Logistics Δήμητρα Νάνου.

Αναφερόμενος στην αθρόα προσφορά του κοινού ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη των δύο λαών» και συμπλήρωσε:

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις την έκφραση συμπαράστασης των πολιτών και την μεγάλη προσφορά προς τους γείτονές μας. Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή που αποστείλαμε ως ΙΣΑ την Ομάδα Άμεσης Δράσης των ιατρών για να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια, έτσι και τώρα ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων».