«Άγνωστο αν ο θάνατος της 31χρονης προήλθε από τον καβγά»

«Άγνωστο αν ο θάνατος της 31χρονης προήλθε από τον καβγά»

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 40χρονου κατηγορούμενου για φόνο στην Κρήτη

Την Πέμπτη θα απολογηθεί τελικά στον ανακριτή Ηρακλείου, ο 40χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 31χρονης φίλης του, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στον Κατσαμπά Ηρακλείου την περασμένη Πέμπτη.

Ο 40χρονος επρόκειτο να απολογηθεί χθες, ωστόσο η υπεράσπισή του ζήτησε και έλαβε νέα ολιγοήμερη προθεσμία. Ο λόγος που ζητήθηκε η νέα προθεσμία, ήταν ότι δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, ούτε η ιατροδικαστική έκθεση, ούτε τα εργαστηριακά αποτελέσματα που επρόκειτο να διενεργηθούν. Όπως επεσήμανε χθες στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, πρόκειται για μια ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση, καθώς «μέχρι να εκδοθούν η έκθεση του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της άτυχης 31χρονης, δεν μπορούμε να πούμε, εάν ο θάνατός της προήλθε από τον καβγά, που φέρεται να προηγήθηκε μεταξύ του ζεύγους ή από κάτι άλλο».

Περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε, ότι είναι ακόμη πρόωρο να πει κανείς οτιδήποτε για την αιτία θανάτου της 31χρονης, ωστόσο θεωρεί, ότι πιθανώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που αναμένονται, να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι ο 40χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει, ότι καβγάδισε με την 31χρονη φίλη του, ωστόσο όταν έφυγε από το σπίτι όπου διέμεναν μαζί, εκείνη ήταν ζωντανή.

Η άτυχη 31χρονη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέσα στο σπίτι της. Σε πρώτη φάση οι Αρχές φέρονται να συμπέραναν, ότι η κοπέλα έχασε τη ζωή της εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. Ωστόσο, τελικά φαίνεται, ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Όπως προβλέπεται, στη σορό της άτυχης γυναίκας διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από ιατροδικαστή.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οδήγησαν τις Αρχές στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.