Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής στο Περιστέρι

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής στο Περιστέρι

Μέλη της συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια στον 4ο όροφο του κτιρίου

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα στην οδό Τρώων στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στον 4ο όροφο όπου και πέταξαν τρικάκια.

Στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέβηκε το κείμενο της παρέμβασης, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται:

«Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Από ότι φαίνεται υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι το κράτος. Αυτός ακριβώς που δουλειά του υποτίθεται ότι είναι η πολιτική προστασία. Αυτός που όρισε τον εαυτό του υπεύθυνο για την στοιχειώδη πρόνοια, την στοιχειώδη φροντίδα για να μην γίνονται πλημμύρες την επόμενη χρονιά μιας πυρκαγιάς.

Η επαναληψιμότητα τέτοιων φαινομένων τα έχει πρακτικά περάσει στην κανονικότητα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, το κράτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα που δικαιολογούν την ύπαρξή του. Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι περιοχών που πρόσφατα είχαν καεί να αρχίσουν να ψάχνονται άμεσα. Και να πιέσουν τους χρυσοκάνθαρους μήπως κουνηθούν (αφού αυτοί δυστυχώς έχουν στα χέρια τους πόρους και μεγάλες τεχνικές δυνατότητες) ακόμα και να δουν μόνοι τους τι μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν. Το κράτος, από την φύση του, είναι φτιαγμένο για να προστατεύει μόνο τον εαυτό του».

Φωτογραφία αρχείου