Νεκρή 29χρονη λεχώνα: Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν συγγενείς της

Νεκρή 29χρονη λεχώνα: Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν συγγενείς της

Ήταν γνωστό, ότι είχε αλεργία, υποστηρίζουν και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες

Για ιατρικό λάθος που οδήγησε στο αλλεργικό σοκ την άτυχη 29χρονη, η οποία κατέληξε στην Μονάδα Εντσατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τη γέννηση του μωρού της, καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Η 29χρονη εισήχθη για προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική στο νοσοκομείο Κατερίνης την προηγούμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου. Όπως είπαν συγγενείς της στον τ/σ Alpha, η κοπέλα μετά την γέννα οδηγήθηκε στον θάλαμο νοσηλείας, όπου της χορηγήθηκε αντιβίωση. Μέσα σε λίγα λεπτά η άτυχη κοπέλα αισθάνθηκε δυσφορία και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Μέσα σε 10 λεπτά η 29χρονη υπέστη καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί έσπευσαν και κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή, ενώ στη συνέχεια οδήγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την περασμένη Παρασκευή διαπιστώθηκε, ότι η άτυχη κοπέλα υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και διακομίστηκε στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.

Συγγενείς της μιλώντας στον τ/σ Alpha είπεν, ότι στο βιβλιάριο υγείας της 29χρονης έγραφε -και μάλιστα με κόκκινα γράμματα- ότι ήταν αλλεργική σε συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα. Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης μιλώντας στον Alpha, παραδέχθηκε ότι στον ιατρικό της φάκελο αναγραφόταν, ότι ήταν αλλεργική σε συγκεκριμένο σκεύασμα και γι' αυτό της χορηγήθηκε ένα διαφορετικό, αλλά το οποίο ανήκει -όπως είπε- στην ίδια οικογένεια φαρμάκων.

Για το περιστατικό διενεργείται ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης. Την ίδια ώρα, το νεογέννητο κοριτσάκι της άτυχης κοπέλας είναι υγιέστατο.