Οπλοστάσιο και ναρκωτικά σε «καβάντζα» εγκληματικής οργάνωσης

Οπλοστάσιο και ναρκωτικά σε «καβάντζα» εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσσαλονίκη

Δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 25 και 32 ετών, συνελήφθησαν για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και όπλων στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται ένας 34χρονος συνεργός τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 34χρονο, να προσεγγίζει «καβάντζα» σε θαμνώδη περιοχή και να παραλαμβάνει συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, την οποία ακολούθως απέκρυψε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησε.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν και να τον συλλάβουν, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, επιβαίνοντας στο όχημά του. Μετά από αναζητήσεις, βρέθηκε το όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο και κατασχέθηκε. Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, ο 25χρονος ως οδηγός δεύτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου και ο 32χρονος συνοδηγός του μετέβησαν στο σημείο αρχικής απόκρυψης των ναρκωτικών και των όπλων, με σκοπό να τα ελέγξουν και στη συνέχεια αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα προς Θεσσαλονίκη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 33 κιλά και 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- Πέντε πολεμικά όπλα, εκ των οποίων τέσσερα τυφέκια Kalashnikov και ένα πολυβόλο PMK,
- Τρία πιστόλια,
- Οκτώ γεμιστήρες και
- 267 φυσίγγια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό των 2.025 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, 6 κάρτες SIM, ένα σπρέι πιπεριού, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.