Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη ροή χρήματος στον «Ρουβίκωνα»

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη ροή χρήματος στον «Ρουβίκωνα»

Με αφορμή τα χιλιάδες ευρώ που συγκεντρώνει για τα δικαστικά έξοδα μελών του

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει τα οικονομικά της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ Open.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Οικονομική Αστυνομία διενεργεί έρευνα, για το πώς συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, που κατέβαλαν ως εγγύηση μέλη της συλλογικότητας. Όπως επισημαίνεται, στο παρελθόν μέλη του «Ρουβίκωνα» απηύθυναν αρκετές φορές εκκλήσεις για τη συλλογή χρημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για τα δικαστικά τους έξοδα, τα οποία ανέρχονταν σε χιλιάδες ευρώ, προκαλώντας εντύπωση η ευκολία με την οποία συγκεντρώνονταν τα ζητούμενα ποσά.

Με παρόμοιο τρόπο είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα της εγγύησης προκειμένου να μην προφυλακιστεί ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητα, μετά από επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Βουλής. Εάν από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προκύψει, ότι τα ποσά τα οποία είχαν κατατεθεί προς υποστήριξη των μελών της αναρχικής συλλογικότητας δεν είναι «καθαρά», θα υπάρξουν εξελίξεις, σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Πάντως, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβικώνα» είχε υποστηρίξει, ότι τα χρήματα προέρχονται από οικονομική καμπάνια, η οποία διεξήχθη και από προσφορές αλληλεγγύων.