Τι ισχυρίζεται ο τζιχαντιστής που προσποιήθηκε τον πρόσφυγα και έφτασε στην Ελλάδα

Τι ισχυρίζεται ο τζιχαντιστής που προσποιήθηκε τον πρόσφυγα και έφτασε στην Ελλάδα

«Πριν από τον ακρωτηριασμό είδα τη βιαιότητα της οργάνωσης, εγώ όμως φοβόμουν για τη ζωή μου»

Νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του τζιχαντιστή, που συνελήφθη στην Κω, τον Ιούνιο.

Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας 26χρονος τζιχαντιστής, ντυμένος με σαν πρόσφυγας πολέμου, κατάφερε να φτάσει, μαζί με τον ανήλικο γιο του, στην Κω. Όταν όμως κατέθεσε το διαβατήριο του η φωτογραφία του χτύπησε συναγερμό στην πλατφόρμα πληροφοριών της Europol.

Εμφανίστηκε να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με θηριωδίες των μαχητών του ISIS

Για το βίντεο που φαίνεται να πρωταγωνιστεί κάνοντας θηριωδίες με μαχητές του ISIS η δικηγόρος του κατηγορουμένου ανέφερε πως δεν ήξερε ότι βιντεοσκοπείται κι ότι επρόκειτο να γίνει μοντάζ με αυτό τον τρόπο, ενώ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η συμμετοχή του έγκειται μόνο στην ανακοίνωση μίας ποινής ακρωτηριασμού χειρός.

Στο βίντεο, διάρκειας 11 λεπτών, υπάρχουν εικόνες με τη σημαία του ισλαμικού κράτους, εκρήξεις, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, ακρωτηριασμό και λιθοβολισμούς. Ο 26χρονος, σε ρόλο ιμάμη, εμφανίζεται να λέει ότι το «το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους».

«Δεν μπορούσα να μιλήσω. Σκέφτομαι μόνο το παιδί μου...»

«Πριν από τον ακρωτηριασμό είδα τη βιαιότητα της οργάνωσης, εγώ όμως φοβόμουν για τη ζωή μου και περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να φύγω. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Σκέφτομαι μόνο το παιδί μου...», δήλωσε ο 26χρονος.

Η ένταξη του στη διοργάνωση

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο 26χρονος Σύρος, αποφάσισε να ενταχθεί στην οργάνωση πριν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, γιατί η αρχή του ήταν να βοηθήσει ως εθελοντής στην εκμάθηση της θρησκείας στους πιστούς.

«Από τον Αύγουστο του 2017 δραπέτευσα από την οργάνωση και δούλευα στην Τουρκία. Δεν συμφωνήσαμε με τη γυναίκα μου να φύγουμε και οι δύο στην Ευρώπη, εγώ όμως φοβόμουν για τη ζωή μου, αν με αναγνώριζαν από την οργάνωση».

Ο 26χρονος Σύρος κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...