Τα ευρήματα από το «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών στου Ζωγράφου

Τα ευρήματα από το «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών στου Ζωγράφου

Σιδερολοστοί, μαδέρια και μπουκάλια με βενζίνη τα «πολεμοφόδια» των χούλιγκαν

Τα χειρότερα απέτρεψε η αστυνομία του βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Ζωγράφου, σε «ραντεβού» μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι περίπου 100-150 οπαδοί του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με άλλους τόσους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που περίμεναν την επίθεση και ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η αστυνομία βρέθηκαν μεταξύ άλλων σιδερολοστοί, φωτοβολίδες, μπουκάλια με βενζίνη, μάσκες full face, κράνη και πυροσβεστήρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από την έναρξη αγώνα βόλεϊ γυναικών, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί, στο κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, περίπου 200 οπαδοί που είχαν μεταβεί στην περιοχή του Ζωγράφου για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, συγκεντρώθηκαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Από εκεί, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι οπαδοί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, κινήθηκαν προς το πάρκο, κοντά στο οποίο στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου αντίπαλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, έξω από τον Σύνδεσμο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν και συμπλακούν με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έγιναν ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών και πετρών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν στειλιάρια, σίδερα, μαχαίρια καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 16 άτομα που συμμετείχαν στις συμπλοκές, ενώ κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...