Πολυτεχνείο: Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην πορεία μνήμης

Πολυτεχνείο: Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην πορεία μνήμης

Αστακός η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς – Στην πορεία και ο Αλέξης Τσίπρας - Ένταση στα Εξάρχεια και συλλήψεις

Με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα  «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.  Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Στην κεφαλή της πορείας, όπως κάθε χρόνο η αιματοβαμμένη σημαία, και μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έφθασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Ο Τσίπρας στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Στην πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός φυσικά μπήκε στο «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως με το έφτασε περικυκλώθηκε από μέλη και φίλους του κόμματος που τον υποδέχτηκαν πολύ ζεστά.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία


Ένταση στα Εξάρχεια και συλλήψεις

Στην προσαγωγή ομάδας ατόμων προχώρησε η αστυνομία πριν από λίγο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι νεαροί μπήκαν σε πολυκατοικία στην Σπυρίδωνος Τρικούπη 3, αλλά μετά από επιχείρηση της διμοιρίας των ΜΑΤ προσήχθησαν και αυτή την ώρα οδηγούνται στην ΓΑΔΑ .

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με μολότοφ, πέτρες και μάσκες.