Πολυτεχνείο: «Οι διαδηλωτές να μην εμποδιστούν από όσους επιδιώκουν την αναρχία»

Πολυτεχνείο: «Οι διαδηλωτές να μην εμποδιστούν από όσους επιδιώκουν την αναρχία»

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί τον κόσμο σε ειρηνικούς εορτασμούς της επετείου

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν οι φετινοί εορτασμοί για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το κλίμα στους δρόμους της πόλης έχει φορτιστεί, ειδικά μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και τις συγκρούσεις ΜΑΤ-φοιτητών αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι εκκενώσεις καταλήψεων μεταναστών και αναρχικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο «να απομονώσει ακραία στοιχεία που επιδιώκουν το μπάχαλο και την αναρχία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με την ευκαιρία της 46ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, τιμά τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας και στέκεται με ευλάβεια στους αγώνες που έδωσαν για να απαλλαγεί η χώρα μας από την τυραννία.

Η Ελληνική Αστυνομία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, βρίσκονται  σε μια δημοκρατική τροχιά για να υπηρετήσουν ευόρκως τον Έλληνα πολίτη και να διασφαλίσουν με κάθε τίμημα το αγαθό της ασφάλειας, όπως οι Νόμοι και το Σύνταγμα επιτάσσουν.

Εν όψει της φετινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θέλουμε να ευχηθούμε να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς να έχουμε τις «ασχήμιες» που κάθε χρόνο αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης για την κορυφαία πράξη αντίστασης του λαού μας απέναντι στην Χούντα.

Θέλουμε οι χιλιάδες συνάδελφοί μας που θα απασχοληθούν ώστε να προστατευθεί η περιουσία και η ζωή των συμπολιτών μας να επιστρέψουν στις οικογένειές τους σώοι και αβλαβείς και οι χιλιάδες των διαδηλωτών να μην εμποδιστούν από τα ακραία εκείνα στοιχεία που ως μόνο στόχο έχουν το μπάχαλο και την αναρχία.

Δυστυχώς όμως πρέπει να τονίσουμε ότι το κλίμα που ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν δεν είναι προς την κατεύθυνση της λογικής, αλλά προς την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα που το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ αγωνίζεται νυχθημερόν εκτελώντας τις εντολές πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ώστε να απομονωθούν οι ακραίοι, να επιστραφούν οι γειτονιές στους πολίτες, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη επικίνδυνοι τρομοκράτες, να τελειώσουν επιτέλους τα ορμητήρια βίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα έξω από τα οποία δεκαετίες τραυματίζονται αστυνομικοί, ορισμένοι επιλέγουν να παίξουν το παρωχημένο έργο «αστυνομικής βίας» και των «κακών αντιδημοκρατών» αστυνομικών.

Προφανώς κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) ονειρεύονται την επιστροφή στις εποχές που οι εργαζόμενοι αστυνομικοί καιγόντουσαν στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα , δεχόταν ριπές από καλάσνικοφ και δεν τους επιτρεπόταν να περάσουν την Χαριλάου Τρικούπη και γενικά είχαν καταστεί είτε «σάκος του μποξ», είτε αποδιοπομπαίοι τράγοι, ανάλογα με την περίσταση.

Τους υπενθυμίζουμε ότι το «μάρμαρο» για το κλίμα που δημιουργείται το πληρώνουν ως συνήθως οι περιουσίες των πολιτών, οι εργαζόμενοι αστυνομικοί και οι ειρηνικοί διαδηλωτές.

Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας που θα εργαστούν το επόμενο δύσκολο 3ήμερο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να διεκπαιρεώσουν και να δηλώσουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε κάποια στιγμή η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να τιμηθεί από χιλιάδες διαδηλωτών, χωρίς να μπορούν να την αμαυρώσουν θλιβερές μειοψηφίες.

Οφείλουμε όλοι να μη λησμονούμε ότι ο αγώνας για τη θωράκιση της Δημοκρατίας από τους παντοειδείς κινδύνους που την απειλούν, πρέπει να είναι καθημερινός. Το διδάσκει η μακρόχρονη Ιστορία μας άλλωστε».