Στο εδώλιο ξανά ο κατηγορούμενος για την δολοφονία 70χρονου στα Σφακιά

Στο εδώλιο ξανά ο κατηγορούμενος για την δολοφονία 70χρονου στα Σφακιά

Η δίκη θα διεξαχθεί ξανά μετά την έφεση του εισαγγελέα κατά της αθώωσης του κατηγορουμένου

Από μηδενική βάση θα δικαστεί ξανά η υπόθεση δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά, μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία για τους τρεις κατηγορούμενους το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (6 προς 1) αθώο τον 45χρονο φυσικό αυτουργό, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, βρισκόταν σε άμυνα. Μειοψήφισε η πρόεδρος της έδρας, η οποία συντάχθηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί ένοχος κατά το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού.

Επίσης, αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 40χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος κατηγορούταν για περιύβριση νεκρού, όσο και ένας 32χρονος που κατηγορείτο για υπόθαλψη εγκληματία. Στον 45χρονο επιβλήθηκε από το ΜΟΔ Ρεθύμνου ποινή 6 μηνών με αναστολή, για την κατηγορία της οπλοφοριας. Η δίκη θα γίνει από την αρχή και θα αφορά στον 45χρονο, ο οποίος κατηγορείται ξανά για ανθρωποκτονία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 70χρονος από τα Σφακιά είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της 7ης Μαρτίου 2018, όταν πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά, αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού–Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου, δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του, κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στα Σφακιά, «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια το σήμα απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο κινητό του 70χρονου σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια, ωστόσο ο ηλικιωμένος παρέμενε άφαντος.

Η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή, με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Μάλιστα, με την υπόθεση της εξαφάνισης ασχολήθηκε και το Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ., συλλέγοντας πολλά στοιχεία, τα οποία αναλύθηκαν εργαστηριακά και μπήκαν στον μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που διενεργούσε την προανάκριση. Σύντομα, οι υποψίες των αρχών οτι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση εξαφάνισης, αλλά για δολοφονία, επιβεβαιώθηκαν.

Τελικά, στις 19 Ιουνίου και πριν ακόμα βρεθεί η σορός του 70χρονου κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στα Σφακιά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου, θεωρείτο βέβαιο, ότι ο κτηνοτρόφος είχε δολοφονηθεί. Υπό το βάρος των στοιχείων που ειχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι δύο συλληφθέντες υπέδειξαν πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, το σημείο που είχαν θάψει τον 70χρονο με το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, η σορός όπως και το αυτοκίνητο του 70χρονου, βρέθηκαν θαμμένα σε βάθος 5 μέτρων, σε χωράφι στον Αλικιανό, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του εκτελούσε εργασίες διαμόρφωσης. Οι δράστες πρώτα έθαψαν τη σορό του 70χρονου, έριξαν χώμα και στη συνέχεια πέταξαν και έθαψαν από πάνω το αγροτικό του όχημα.