ΕΔΕ: Καταγγελία για τηλεφωνική παρέμβαση εν ενεργεία βουλευτή σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

ΕΔΕ: Καταγγελία για τηλεφωνική παρέμβαση εν ενεργεία βουλευτή σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

«Παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς είναι ατελέσφορες» επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Προσπάθεια παρέμβασης σε δικαστική υπόθεση που ερευνάται από την δικαιοσύνη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά καταγγέλλει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση, ο εν ενεργεία βουλευτής με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο ζήτησε από τον κ. Σεβαστίδη «την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά». «Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους» επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα.  Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

1
σχόλιο
  1. avatar Δαφνι

    παιδια ειστε ενα καινουριο καναλι στην τηλεοραση με πολθ τηλεθεαση τα νεα σασ καλητερα να ειχαν και κανενα βιντεο εφοσον ειναι και διαδικτιακα και πιστευω οτι θα επρεπε να ειχατε και πιο αναλιτικα γραμμενα τα παντα και οχι μονο δυο σειρες που «θεωρουντε παραγραφει και να ανακινονονται πιο γρηγορα τα νεα χωρισ να προσθεταιτε ή να αφαιρειτε πραγματα απο την αληθεια γιατι ετσι θα μιαζετε σαν τον MEGA δηλαδη οπως ολα τα αλλα καναλια εκτος απο αυτο ειστε ενα πολυ καλο καναλι με γρηγορο και ωραιο προγραμα ειδησεων και αλλον πραγματον και εχετε εναν πολυ καλο αριθμο τηλεθεασεις μπραβο και καλη προοδο !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...