Πορεία διαμαρτυρίας για προσαγωγές έξω από κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας για προσαγωγές έξω από κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Μετατράπηκαν σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων το βράδυ της Παρασκευής

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσαγωγή ομοϊδεατών τους από κτίριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, και στέγαζε έως τον περσινό Ιανουάριο -οπότε κάηκε ολοσχερώς- την κατάληψη Libertatia. Είχε προηγηθεί επιτόπιος έλεγχος αστυνομικών έπειτα από καταγγελία ότι στο εσωτερικό του κτιρίου διενεργούνται οικοδομικές εργασίες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξέταση των προσαχθέντων, δεκάδες αντιεξουσιαστές -ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα- συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σημείο την πρώην κατάληψης και πραγματοποίησαν πορεία.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο κάηκε ύστερα από εμπρηστική επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε στο περιθώριο συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής,  μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι προσαγωγές των τεσσάρων ατόμων ύστερα από τον αστυνομικό έλεγχο, στην πρώην κατάληψη Libertatia.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, που αφορά την παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας.

Οι συλληφθέντες, όλοι άντρες, ηλικίας 25,26,27 και 36 ετών, θα οδηγηθούν το Σάββατο στον αρμόδιο εισαγγελέα.