Εισαγγελική παράμβαση μετά τις καταγγελίες για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης

Εισαγγελική παράμβαση μετά τις καταγγελίες για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης

Προκαταρκτική έρευνα για τη φερόμενη δράση «παρακυκλώματος» στις φυλακές Διαβατών

Στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία παρήγγειλε εισαγγελέας προς την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται οι καταγγελίες για τη φερόμενη δράση «παρακυκλώματος» στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με το πρόγραμμα «Θησέας» στις φυλακές Διαβατών.

Η υπόθεση περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- σε πολυσέλιδο πόρισμα , στο οποίο έκανε σήμερα αναφορά κι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, μία ανώνυμη επιστολή για το ΚΕΘΕΑ, που έφθασε προ 10ημέρου στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, προκάλεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο.

Μετά την επιστολή που φέρεται να σχετίζεται και με τα συμπεράσματα του πορίσματος, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή, να αναζητηθεί το περιεχόμενό του. Αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου του πορίσματος, ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε από εισαγγελέα πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει ανατεθεί ήδη στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και είναι σε εξέλιξη.