Αμαλιάδα: Τι είπε στην απολογία του ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του

Αμαλιάδα: Τι είπε στην απολογία του ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του

Θολό το τοπίο γύρω από το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος με την δικογραφία για τον 16χρονο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε συμμαθητή του σε λύκειο της Αμαλιάδας.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να δείξει αν τα τραύματα είναι από μαχαίρι ή από άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος.

16χρονος: «Συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον μαχαιρώσω αλλά να τον φοβίσω»

Ο 16χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

«Συγνώμη. Δεν ήθελα να τον μαχαιρώσω, ήθελα να τον φοβίσω. Όταν πήραν τον μπαμπά μου τηλέφωνο από το σχολείο και την αστυνομία, έμαθα ότι τον μαχαίρωσα. Δεν το είχα καταλάβει. Δεν έχω σχέση με βίαιες πράξεις. Θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε».

Ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου στις Αρχές. Έξω από το δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας ήταν και ο πατέρας του 15χρονου μαθητή.

«Ο γιος μου δεν ήθελε την παρέα του-Μπορεί να ήταν και ακαριαίο το χτύπημα»

«Είχε μια κλίκα το παιδάκι και τον ήθελε μαζί του, ο δικός μου δεν ήθελε την παρέα του και ήθελε να το παίξει... Καθόντουσαν κάτω και πήγε από πίσω με το μαχαίρι, ευτυχώς έβαλε το χέρι και τον χτύπησε στον λαιμό. Μπορεί να ήταν και ακαριαίο το χτύπημα. Πήγε να κάνει ζημιά. Είχε μίσος το παιδί» είπε.

Δικηγόρος κατηγορούμενου: «Είχαν οπαδικές διαφορές. Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη»

«Για να ασκηθεί η ποινική δίωξη από εκεί και πέρα. Οπαδικές διαφορές, αυτό ήταν. Ζητήσαμε ταπεινά συγνώμη και από τους γονείς και τους μαθητές και την κοινωνία της Αμαλιάδας» υποστήριξε ο δικηγόρος του ανήλικου κατηγορούμενου, Ιωάννης Χάλδης.

Δικηγόρος θύματος: «Θα προχωρήσουμε την υπόθεση σε βάθος»

«Η πρόθεση της οικογένειας και του εντολέα μου είναι να προχωρήσει την υπόθεση σε βάθος. Για διαφορές παιδιών, ποδοσφαιρικά και αθλητικά είναι ανεπίτρεπτο να φτάνουν οι αντιπαραθέσεις να εξελίσσονται σε καταστάσεις με δόλο ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα» είπε ο δικηγόρος του θύματος, Σάκης Κοτσίφας.

Μαρτυρίες μαθητών αναφέρουν πως πριν μια εβδομάδα: «τα παιδιά τσακώθηκαν, βγήκαν έξω με μπουνιές για μια κοπέλα, επειδή ο πιτσιρικάς που δέχτηκε τις μαχαιριές είχε βγει μαζί της και ο άλλος θύμωσε».

Το τοπίο σχετικά με το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση δεν έχει ξεκαθαριστεί και θα φανεί από την ιατροδικαστική έκθεση.

Δείτε το απόσπασμα στο 06:33: