Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είναι δολοφόνος όχι περήφανος, φασίστας, σκουπίδι»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είναι δολοφόνος όχι περήφανος, φασίστας, σκουπίδι»

Με έναν παραληρηματικό μονόλογο ο Ιωάννης Λαγός έστρεψε τα βέλη του στο δικαστήριο 

Με χειροκροτήματα των υποστηρικτών του έκλεισε η απολογία του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Είναι δολοφόνος όχι περήφανος, φασίστας, σκουπίδι ...»  φώναξαν συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα την ώρα που ο κατηγορούμενος έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα.

Για περισσότερες από δυο ώρες ο Ιωάννης Λαγός απολογούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και χαρακτήρισε έωλες τις κατηγορίες.

Με έναν παραληρηματικό μονόλογο ο κατηγορούμενος  έστρεψε τα βέλη του στο δικαστήριο χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστική» τη διαδικασία.

«Είμαι υπερήφανος, Έλληνας, εθνικιστής πατριώτης και δεν με φοβίζουν οι διώξεις. Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε την αλήθεια αλλά δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε. Δεν τολμήσατε να μπείτε στην ουσία της υπόθεσης. Υπάρχει ένας καθ ομολογίαν δολοφόνος και άλλοι 69 που ταλαιπωρούμαστε. Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια...Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία και αν δεν σας τα είπαν οι άλλοι 68, θα σας τα πω εγώ. Δε φοβάμαι. Έκανα φυλακή και κινδυνεύω να με καταδικάσετε επειδή έδινα τρόφιμα και αίμα σε Έλληνες. Και με έχετε εδώ να απολογούμαι για φωτογραφίες. Δεν έχετε το σθένος να αντιδράστε ενώ γνωρίζετε την παρέμβαση του πρωθυπουργού» ανέφερε σε έντονο ύφος επαναλαμβάνοντας πως δεν εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ η πρόεδρος τον κάλεσε  να μιλά «λίγο πιο ήρεμα».

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να προβάλει ένα αρχηγικό προφίλ κάνοντας πολιτικές αναφορές και αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό και τα ναζιστικά σύμβολα.

«Αν γραφτεί στα πρακτικά ότι διωκόμαστε για τις πολιτικές μας πεποιθήσεις θα απαντήσω» είπε συμπληρώνοντας «Δικαζόμαστε για εγκληματική οργάνωση, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα και όπλα. Γελάνε και οι πέτρες».

Ο Ιωάννης Λαγός έκανε λόγο για προσπάθεια «πολιτικής εξόντωσης» λόγω της ανοδικής πορείας της Χρυσής Αυγής και ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε στρατιωτική δομή στο κόμμα. «Έχω δει κάποια βίντεο που πιστεύω ότι τα παιδιά έκαναν εκδρομή. Έχω δει κάποιες γραφικές ενέργειες για να περάσουν κάποιες ώρες από τη ζωή τους οι άνθρωποι. Έψαχναν εναγωνίως να βρουν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Μπήκαν σε σπίτια, τα έσπασαν γιατί δεν βρήκαν τίποτα, ούτε όπλα, ούτε χρήματα. Υπάρχει ένας καθ ομολογίαν δολοφόνος και άλλοι 69 που ταλαιπωρούμαστε. Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια...» τόνισε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στο κόμμα υπήρχε ιεραρχεία «όπως σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα».

«Είχαμε ιεραρχία σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα , όπως σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα. Δεν είμαστε ανεξέλεγκτοι ως βουλευτές, εννοείται ότι μιλάμε με τον αρχηγό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου οπότε και έχει κληθεί να απολογηθεί γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκος ο οποίος θα κλείσει τον κύκλο των απολογιών των κατηγορουμένων.