Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Δεν ενημέρωσα τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα

Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Δεν ενημέρωσα τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα

«Περαστικός ο Ρουπακιάς από το κόμμα»

Ο Ιωάννης Λαγός στην απολογία του, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανέφερε πως πλέον δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή με την οποία, όπως εξήγησε, διαφώνησε πολιτικά και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένας νέος φορέας .

«Ο Νικ. Μιχαλολιάκος επέλεξε μία άλλη ομάδα ανθρώπων. Εγώ πίστευα σε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα, σε ανθρώπους που μπορεί να μην ήταν τόσο πατριώτες όσο θα θέλαμε αλλά και εκείνοι ήθελαν να αντισταθούν σε αυτά που μας συνέβαιναν. Θα έπρεπε να βγάλουμε έξω τις διαφωνίες και να ενώσουμε δυνάμεις» εξήγησε στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι διαφώνησε και με τη στάση του κόμματος στη δίκη.

«Πίστευα ότι η δίκη έπρεπε να είναι δημόσια και όχι να υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου για το ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήμουν ο σερίφης της περιοχής και δεν προέτρεψα ποτέ κανέναν σε έκνομες ενέργειες»  υποστήριξε ο Ιωάννης Λαγός, ενώ μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τον γνώριζε.

Όπως περιέγραψε έμαθε για τη δολοφονία το ίδιο βράδυ από συγκατηγορούμενο του αλλά εκείνος με τη σειρά του όπως ισχυρίστηκε δεν ενημέρωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο παρά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μετά τα μεσάνυχτα γιατί «δεν ήταν κάτι βέβαιο».

Ο Ιω. Λαγός διέψευσε τον ισχυρισμό του Ηλ. Κασιδιάρη αναφορικά  με το αν τα γραφεία της Νίκαιας έκλεισαν εξαιτίας των όσων είχαν προηγηθεί.

«Δεν κλείσαμε την ΤΟ Νίκαιας γιατί πιστεύουμε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία, αλλά για λόγους ασφαλείας. Σταματήσαμε τη λειτουργία τους για λίγες ημέρες. Ο δολοφόνος έχει ομολογήσει και έχει πει ότι μόνος του το έκανε» είπε.

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε το Γ. Ρουπακιά «περαστικό» στο κόμμα, αφού όπως είπε «η Χρυσή Αυγή ήταν μία μόδα τότε».