Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου F-16 στην παρέλαση: «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του»

Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου F-16 στην παρέλαση: «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του»

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση

Τις εντυπώσεις έκλεψε για μια ακόμη φορά η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στη σημερινή παρέλαση, μαχητικό F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε  εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας πάνω από το χώρο της παρέλασης, που απόλαυσαν οι Θεσσαλονικείς λόγω του πολύ καλού καιρού που επικρατεί.

Το μήνυμα του επισμηναγού πίλου του F-16

Στο μήνυμά του μέσα από το κόκπιτ του F-16C Block 52+ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης είπε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ελληνικό λαό «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ποιος είναι ο Επισμηναγός  Δημήτρης Βολακάκης που εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα

O Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

O Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1100 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 800 είναι σε αεροσκάφη F-16.