Κάθειρξη μέχρι και 10 χρόνια για ρίψη μολότοφ σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Κάθειρξη μέχρι και 10 χρόνια για ρίψη μολότοφ σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ποιες είναι οι τροποποιήσεις στις ποινές που προβλέπονται για μία σειρά ζητημάτων

Το σχέδιο με τις οριστικές αλλαγές της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συνέστησε ο υπ. Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και αφορούν τις τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, κατατίθεται εντός της επόμενης εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζονται οι σημαντικότερες αλλαγές σε μία σειρά ζητημάτων, με πρώτη αυτή που αφορά την αναβάθμιση σε κακούργημα της χρήσης μολότοφ σε δημόσιους χώρους και όταν παραβιάζονται οι διατάξεις για τη διατάραξη της κοινής ειρήνης. Σύμφωνα με τις αλλαγές, ο δράστης θα τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη (κακούργημα).

Επιπλέον σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα θα αναβαθμιστεί η δωροδοκία- δωροληψία υπαλλήλου απασχολούμενου σε κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως π.χ. ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και η διακεκριμένη κλοπή, ενώ αυτεπάγγελτη θα είναι η εισαγγελική παρέμβαση για εισβολές σε δημοσίους χώρους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα υπάρξουν αλλαγές στις διατάξεις που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας (μέχρι και ισόβια κάθειρξη για όποιον οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και προκαλέσει απώλεια ανθρώπινων ζωών) , στις άδειες κρατουμένων αλλά και στο δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης σε πολυϊσοβίτες εφόσον παραμείνουν 22 έτη στη φυλακή.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

1
σχόλιο
  1. avatar Ελενα

    Χρονια πολλα σας στο ΣΑΙΤ?και για απαντηση? Ας κανουν οτι ειναι καλητερο για μας ,για την πατριδα μας ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ κ για τους ξενους ΕΓΩ αυτα παρακαλω ?καθημερινα ......??

Παρακαλούμε περιμένετε ...