Παρήγαγαν και διοχέτευαν στην αγορά ποτά-«μπόμπες»

Παρήγαγαν και διοχέτευαν στην αγορά ποτά-«μπόμπες»

Εντοπίστηκε παράνομο παρασκευαστήριο και συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός

Εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στην αγορά της Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν πλήθος φιαλών και σύνεργα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών στο παράνομο εργαστήριο που λειτουργούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν πολυήμερες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων, που κατέληξαν σε συντονισμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν δύο χώροι, τους οποίους διαχειρίζονταν μέλη της οργάνωσης, όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο «εργαστήριο».

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε μέλος της οργάνωσης να έχει φορτώσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να ετοιμάζεται να διανείμει φιάλες με επιγραφές επώνυμων εταιρειών, περιέχουσες αλκοολούχο υγρό, οι οποίες κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε, η οργάνωση χρησιμοποιούσε κενές φιάλες από απορρίμματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αρχικά τις αποθήκευε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως τις μετέφεραν στο παράνομο «εργαστήριο», όπου γινόταν η παρασκευή και εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών, ενώ στη συνέχεια τις διοχέτευαν σε ιδιώτες και καταστήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πλαστικό δοχείο χωρητικότητας περίπου 200 λίτρων με 180 λίτρα νερό, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα
- Πλαστικό δοχείο χωρητικότητας περίπου 212 λίτρων με 28 λίτρα αραιωμένης αλκοόλης, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα
- Σύστημα επαναπλήρωσης φιαλών, αποτελούμενο από 10 πλαστικά μπουκάλια, που κατέληγαν σε φαρμακευτικές βελόνες
- Μηχάνημα χειρός που χρησιμοποιείται για τον πωματισμό και την σφράγιση των φιαλών
- Πλαστική φιάλη με περίπου 200ml καραμελόχρωμα σκούρης καφέ απόχρωσης
- Τρία άδεια πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων έκαστο και ένα κομμένο στη μέση
- 47 γεμάτα πλαστικά διάφανα δοχεία των δέκα 10 λίτρων έκαστο, με αλκοόλη
- 33 φιάλες, στην πλειοψηφία τους γεμάτες, με επιγραφές διαφόρων ποτών
- 966 κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών διάφορων επώνυμων εταιριών
- Πλήθος από καπάκια διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών
- Πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης
- Δύο αλκοολόμετρα
- 24 συσκευές ενδοφλέβιας έγχυσης διαλυμάτων
- Έξι βελόνες με βαλβίδα
- Πλήθος καψυλίων διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών
- Διάφορα σύνεργα και χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τις έρευνες που επακολούθησαν στο όχημα, σε οικίες, σε αποθήκη και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δύο σύριγγες τύπου χορήγησης ορού
- Πέντε κινητά τηλέφωνα
- Δεκαέξι πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων έκαστο
- 36 κενές φιάλες με επιγραφές επώνυμων εταιρειών
- 24 καπάκια διαφόρων επωνυμιών
- Τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
- Ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις και χειρόγραφο σημείωμα.

Οι σχετικές εκθέσεις απεστάλησαν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...