Υπόθεση Novartis: Δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα η Μαρία Παπασπύρου

Υπόθεση Novartis: Δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα η Μαρία Παπασπύρου

Aρνήθηκε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την απομάκρυνση της εισαγγελικής λειτουργού από την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία

Η μαρτυρία της πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας που γίνεται στον Άρειο Πάγο σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η κ. Παπασπύρου κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η απομάκρυνση της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάλη ώστε να μπει τέλος στην  επιρροή του αποκαλούμενου Ρασπούτιν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στην κατάθεση της δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την απομάκρυνση της εισαγγελικής λειτουργού από την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα περάσουν το κατώφλι του Αρείου Πάγου  για να καταθέσουν τόσο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Παπασπύρου όσο και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.